Recept: Gierstschotel met Groenteburgers

Geplaatst op 2018-04-19
door Gabrielle - Culinary Creator
  • Recept
  • Diner
  • Gierst
  • Groenten
  • Gezond
  • Healthy
  • Lekker
  • Groenteburger
  • Simpel

recept gierstschotel met groenteburgers fitvanilla


Simpel, lekker en gezond. De drie beste woorden voor een goede avondmaaltijd... en daar voldoet dit recept zeker aan!

Wat het extra speciaal maakt, is het gebruik van gierst. Gierst is erg gezond en heeft een hoger eiwitgehalte dan tarwe, mais en rijst. Het bevat veel B vitaminen en is daarnaast een goede bron van de mineralen 'fosfor' en 'magnesium'. 

Door het gebruik van heerlijke smaakvolle kruiden krijgt dit recept echt een oosters tintje. Probeer het ook eens uit en laat mij weten wat je ervan vind via de comments of instagram


gierst healthy benefits fitvanilla

 

Ingrediënten

* 1 Courgette
* 200 gr Wortelen
* 3 Rode Uien
* 100 gr Gierst
* 1 Steranijs
* 2 Groene Kardemompeulen
* 3 Kruidnagels
* 1 tl Zwarte Peperkorrels
* 1 Teen Knoflook
* 1 tl Komijn poeder
* 1 tl Kaneel poeder

* 1 tl Koriander poeder
* 1/3 tl Himalaya zout
* 750 ml Water
* 1 Groentebouillonblokje
* 2 Tomaten
* 100 gr Spinaziebladeren
* 2 Groenteburgers (zonder suiker)
* 2 el Kokosolie
* 50 gr Witte Amandelen
* 50 gr Pruimen, gedroogd

                                      

Benodigdheden
Grote Pan, Vijzel, Hapjespan

 

Bereidingstijd
40 minuten

 

Aantal personen
2

 

Bereidingswijze

1. Was (indien nodig) de ingrediënten en snijd de courgette, wortel en uien in grove stukken. 
2. Maal de kruidnagels, kardemompeulen en zwarte peperkorrels in de vijzel fijn (verwijder de kardemomvliesjes uit het kruidenmengsel). 
3. Snijd de tomaten in stukken, de knoflook in dunne plakjes en de gedroogde pruimen in vieren. 
4. Fruit de courgette, wortel en uien in de grote pan (in 1 el kokosolie) voor circa 5 minuten aan. 
5. Voeg de specerijen, gierst en knoflook toe en bak deze even mee. 
6. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. Kook de groenten en gierst op middelhoog met de deksel van de pan, in circa 20 minuten gaar totdat het water volledig verdampt is. Voeg als het water voortijdig verdampt is (en de kooktijd nog niet is verstreken) nog wat water toe. Roer af en toe het mengsel door. 
7. Als de groenten en gierst klaar zijn zet het vuur uit en voeg de tomaten, spinaziebladeren en pruimen toe, laat het geheel circa 5 minuten nagaren met de deksel op de pan. 
8. Rooster ondertussen de witte amandelen in de hapjespan totdat ze goudbruin zijn en haal ze uit de pan. 
9. Bak de groenteburgers in de hapjespan (in 1 el kokosolie) in circa 5 minuten gaar en zet het vuur uit. 
10. Verdeel het groenten- en gierstmengsel (incl. de witte amandelen) over twee borden en leg op ieder bord een groenteburger. Eet smakelijk!

 

.....................................................................................................................................................................

 Dit recept is geschreven door:

 

gabrielle fitvanilla 

 

Gabrielle is gek op eten, fotografie en sporten. Als Culinary Creator ontwikkelt, test en schrijft ze lekkere en gezonde recepten. Ze houdt zich bezig met de fotografie, foodstyling en stelt meal plans samen.

 

Terug naar overzicht
www.FitVanilla.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang lekkere recepten en handige tips.


Naar boven