Recept: Broccoli-Boekweitschotel met Champignonsaus

Geplaatst op 2018-02-09
door Gabrielle - Culinary Creator
  • Recept
  • Kookboek
  • Diner
  • Gezond
  • Lekker
  • Simpel
  • Boekweit
  • Bonen
  • Champignonsaus
  • Vleesvervanger

recept online kookboek fitvanilla

Er is zoveel keus als het gaat om (pseudo)granen. Alleen zijn sommige soorten niet zo bekend en dat kan het lastig maken om ermee te koken. Ik denk dat dit ook geldt voor boekweit.

Boekweit is erg gezond, zelf eet ik geregeld deze supergraan. Boekweit bevat in tegenstelling tot granen als tarwe en haver vrijwel geen gluten. Daarnaast is het een uitstekende bron van plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. 

Interessant genoeg dus om een keer mee af te wisselen in de keuken. Dit is een ideaal recept voor doordeweeks, als je weinig tijd hebt, maar toch gezond wilt eten.

De zelfgemaakte champignonsaus, broccoli, bonen en vegetarische balletjes passen goed bij de boekweit. Wil je meer weten over alle gezondheidsvoordelen van boekweit? Lees dan eens dit artikel: de kracht van granen- boekweit

Dit recept en 700 andere recepten zijn terug te vinden in mijn online kookboek.

 

                       

 

 

Ingrediënten

* 100 gr Boekweit
* 2 Laurierbladeren
* 1 Broccoli
* 100 gr Diepvries Erwten
* 250 gr Gewelde Bonenmix

 

Champignonsaus

* 200 gr Harissa Balletjes, Provamel
* 2 Uien
* 1 el Kokosolie
* 250 gr Witte Champignons
* Handvol Verse Dille
* Handvol Verse Bieslook
* 2 el Edelgistvlokken
* 250 ml Kokosmelk (uit pak)
* 1 tl Zwarte Peper, gemalen
* 1,5 tl Himalaya zout

 

Benodigdheden
Pan, Stoomkoker, Hapjespan 

 

Bereidingstijd
40 minuten

 

Aantal personen
3

 

Bereidingswijze

1. Was (indien nodig) de ingrediënten en laat de diepvries erwten alvast ontdooien op kamertemperatuur.
2. Was de boekweit, zet deze op het vuur (samen met de laurierbladeren) en breng aan de kook. Kook de boekweit in circa 20 á 25 minuten gaar.
3. Snijd de broccoli in stukken, maak de witte champignons schoon en snijd ze in plakken. 
4. Doe de broccoli in de stoomkoker en stoom deze in circa 15 á 20 minuten gaar. 
5. Halveer de harissa balletjes, snijd de uien in stukken en de verse dille en bieslook fijn. 
6. Maak de champignonsaus: bak in de hapjespan de harissa balletjes (in de kokosolie) in circa 5 minuten gaar. Voeg de uien toe en bak deze glazig. 
7. Voeg de champignons toe en bak deze circa 5 minuten mee. Voeg de verse kruiden, kokosmelk, edelgistvlokken en zout & peper toe, laat dit even meekoken en de saus is klaar.
8. Voeg de erwten en bonen toe en warm deze even mee. Voeg de boekweit (zonder laurierbladeren) en broccoli toe, meng alles goed door elkaar heen en zet het vuur uit. 
9. Verdeel het in drie porties. Eet smakelijk!

 

.....................................................................................................................................................................

 Dit recept is geschreven door:

 

 gabrielle fitvanilla

 

Gabrielle is gek op eten, fotografie en sporten. Als Culinary Creator ontwikkelt, test en schrijft ze lekkere en gezonde recepten. Ze houdt zich bezig met de fotografie, foodstyling en stelt meal plans samen. 

 

Terug naar overzicht
www.FitVanilla.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang lekkere recepten en handige tips.


Naar boven