Recept: Feestelijke Pompoen-Pecan Muffins!

Geplaatst op 2017-12-21
door Gabrielle - Culinary Creator
  • Recept
  • Muffins
  • Bakgerecht
  • Feestelijk
  • Zoet
  • Lekker
  • Pompoen
  • Pecannoten
  • Vegan

recept muffins fitvanilla


Wat zijn de feestdagen toch altijd een heerlijk vooruitzicht. Kerst met al zijn gezelligheid, familie en lekker eten. Daarnaast is er oud & nieuw waarin we nieuwe plannen mogen maken voor het nieuwe jaar!

Zelf probeer ik het altijd zo simpel mogelijk te houden wat het eten betreft. Er is één ding wat ik probeer te voorkomen.. te druk bezig zijn met koken dat je de feestdagen amper meekrijgt. Daarom wil ik vandaag graag dit recept met jullie delen! Het is een recept wat al makkelijk van te voren te maken is, ideaal voor deze drukkere tijden. ;)

Deze muffins zijn de lekkerste die ik tot nu toe heb gemaakt. De combinatie van winterse kruiden, de luchtige structuur én de heerlijke smeuïgheid maakt ze tot een echte traktatie. Dit recept heb ik bedacht naar aanleiding van de pompoenpuree die ik in één van mijn vorige blogartikelen gedeeld heb.

Het eindresultaat heeft me verrast! Wat een leuke manier om pompoen te verwerken in zoete bakgerechten.. en natuurlijk ook niet onbelangrijk, zo blijven ze ook nog eens lekker gezond. Iets wat ik toch altijd in mijn achterhoofd probeer te houden, helemaal met de feestdagen in aantocht. 

Probeer deze feestelijke muffins ook eens uit en laat me weten wat je ervan vindt via instagram of facebook. Ik zie ook graag jouw muffin creatie tegemoet. 

Blijf op de hoogte van mijn laatste recepten. Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en abonneer je op mijn Youtube-kanaal. Bekijk hieronder de kookvideo om te zien hoe jij deze lekkere muffins zelf kunt maken! 

 

            

 


Ingrediënten

* 2 Flax-Eggs (2 el gemalen lijnzaad + 6 el water)
* 200 gr Tarwebloem
* 1 tl Bakpoeder
* 1 tl Baking Soda
* 1 tl Kaneel poeder
* 1 tl Vanille poeder
* 0,5 tl Nootmuskaat
* 5 Kruidnagels
* 1/3 tl Himalaya zout
* 1 afgestreken tl Verse Gember
* 50 gr Olijfolie + extra voor invetten bakvorm
* 50 gr Kokos-Rijstdrank (zonder suiker)
* 4 el Yaconsiroop
* 125 gr Kokosbloesem suiker
* 200 gr Homemade Pompoenpuree (recept: zie hier)
* 75 gr Pecannoten

 

Benodigdheden
Muffin Bakvorm, Vijzel, Rasp, Zeef, Mengkom, Oven, Garde, Cake Tester/Tandenstoker, Rooster

 

Bereidingstijd
50 minuten

 

Aantal personen
6

 

Bereidingswijze

1. Maak de flax eggs: Meng de gemalen lijnzaad en water door elkaar heen. Laat dit mengsel voor circa 15 minuten staan totdat het licht elastisch word. 
2. Vet de muffinvorm in met olijfolie, maal de kruidnagels fijn in de vijzel en rasp de verse gember. 
3. Zeef de droge ingrediënten (tarwebloem- bakpoeder- baking soda- kaneel poeder- vanille poeder- nootmuskaat- zout) en meng ze samen met de gemalen kruidnagels door elkaar heen. 
4. Verwarm de oven voor op 175°C en stamp de pecannoten in de vijzel tot grove stukken.
5. Meng in een andere mengkom de natte ingrediënten (kokos rijstdrank- olijfolie- yaconsiroop- flax eggs- verse gember) met de garde door elkaar heen. 
6. Voeg de kokosbloesem suiker en pompoenpuree toe en roer alles door elkaar heen. 
7. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe en mix met de garde door elkaar heen totdat alles goed met elkaar vermengt is.
8. Voeg de pecannoten toe, roer deze erdoorheen en verdeel het deeg over de muffinvorm. Vul de muffinvormpjes tot circa 3/4 (zodat het deeg nog de ruimte krijgt om te rijzen).  
9. Doe de muffins in de oven en bak ze in circa 20 minuten gaar (totdat een cake tester of tandenstoker er schoon uitkomt). 
10. Als de muffins klaar zijn laat ze 15 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier (zo ontsnapt er niet meteen te veel warmte) en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

PS: met deze hoeveelheden kun je circa 12 muffins maken.

 

gabrielle fitvanilla kookvideo 

.....................................................................................................................................................................

 Dit recept is geschreven door:

 

gabrielle fitvanilla 

 

Gabrielle is gek op eten, fotografie en sporten. Iedere dag staat wel in het teken van één van deze passies. Met veel enthousiasme en creativiteit zorgt ze dat alles binnen FitVanilla soepel verloopt. Als Culinary Creator ontwikkelt, test en schrijft ze lekkere en gezonde recepten. Ze houdt zich bezig met de fotografie en styling, stelt weekmenu’s samen, ontwikkelt oefeningen, beantwoordt vragen en is ervaringsdeskundige binnen het FitVanilla programma.

 

Terug naar overzicht
www.FitVanilla.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang lekkere recepten en handige tips.


Naar boven